Onsdagen då citronerna föll

Andra dagen på ön (för sara) avklarad. Vi var på hedbergs och myste med kladdkaka, ananaskaka, te och juice. Sen bara gick vi, och så råkade vi gå förbi Roxy (folkets bio) där en film skulle börja om fem minuter för femtio kronor, så vi slog till och satte oss i salongen där jag tillbringat så många roxykvällar på min högstadietid. Längesen nu...

Filmen hette i alla fall Citronlunden och handlade om en palestinsk kvinna som blev trackad av Israels försvarsminister, kortfattat. Kvinnan som heter Salma har en citronlund som hon ärvt efter sin pappa, och den ligger precis vid gränsen till israels del av det heliga landet. Helt plötsligt flyttar försvarsministern in på andra sidan stängslet, och han och hans militärer anser att citronlunden är ett hot mot hans säkerhet, så de beslutar att hugga ner de gamla, vackra träden. Salma blir såklart sjukt arg och ledsen, för dels är träden emotionellt viktiga då hennes pappa som planterade dem är död, hennes man är död och hennes barn har flyttat hemifrån, träden är det enda hon har kvar, och de är även hennes enda inkomst. VÄLDIGT bra film, se den!


glada tjejer

roxy roxy roxy chicks

sen gick vi till max och köpte detta, för hutlösa 48 kr! (en liten pommes frites, en mellan-pommes frites, en mellancola) DÅLIGT.

sara fick en låååång

det är något med oss och skyltar...

Sen gick vi till kollektivet och segade, spelade kort och lallade runt. Sen gick vi hem och sov. Nu skall vi göra stan när sara har slutat vara galen och sminkar sig innan hon duschar (hihi)!

PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0