torunn.se

torunn.se är numera adressen till min blogg. välkomna dit! jag kommer att flytta över vissa av mina gamla inlägg, men det är drygt nittio stycken så jag tar bara de viktigaste. inte idag dock. den här sidan finns kvar för de som gillar att läsa gamla inlägg (JAG till exempel älskar det, nostalgin flödar!)

när ni ändå är igång kan ni ju kolla jobjorn.se också. visst är det fint, syskonen?
torunn.se
jobjorn.se

jag gillart!

puss

byter adress

jag kommer byta adress till torunn.se från och med nu. men det kanske inte funkar förrän om ett par dagar. skall även påbörja det underbara arbetet med att lägga över alla gamla inlägg. kul!

senare kommer ett inlägg, på den här sidan, om varför jag inte bloggat på en vecka, och vad jag har gjort under tiden. nu skall jag nörda mig med min bror. puss!

lite filmer från sturegymnasiets teaterinstution

Jag ville lägga in alla, men bara en finns på youtube, resten finns här: http://www.sturegymnasiet.se/teater/film.htmldetta är ES + IP goes HAKA. En film vi gjorde tillsammans med kattegattgymnasiets IP-inriktning. Titta på den tycker jag minsann att ni skall!


här har vi då det nya håret. jag är väldigt trött på den här photboothbilden, sov nog lite för länge idag... sitter och gör ett radioprogram-körschema. programmet sänds förövrigt på halmstad närradio 88,6 kl 1700 på torsdag, går att lyssna på webben också halmstadnarradio.se.

Programmet heter POPRADIO och kommer som namnet antyder vara fyllt av popmusik av den bästa sorten! <3

håret - en statusuppdatering

Nu, äntligen, är det fixat. Det är brunt och inte grått. Lite mörkare än planen var från början men det ser åtminstonde inte ut som en tants hår. Det är faktiskt riktigt snyggt! Jag lägger in en bild lite senare, nu skall jag faktiskt plugga. Puss

Hår, jazz, kort, mys.

Det här skrev jag igårnatt när jag satt alldeles ensam och hade panik för att jag inte ville vara ensam. Sen pratade jag länge med mamma och länge med robin, och tillslut somnade jag, och mådde lite bättre. Nu mår jag helt okej, men jag vill fortfarande inte vara ensam. (Sara är här inatt, det är skönt att ha en så fin vän. hjärta på fina dig)

det enda jag inte ville ha var ensamhet. men ni ställde in, alla tre. plugg, jobb och missade bussar, inget att göra åt. det är klart, jag klandrar ingen, ni kunde inte hjälpa det. men jag kunde varit i helsingborg och sett navid modiri med robin och ida och ernie. istället sitter jag här, internet funkar inte och när jag blinkar med fingret mot ögonfransen blir det salta streck på det. fingret.jag ville bara inte vara ensam ikväll. jag vill inte vara ensam någon kväll. jag tror jag behöver vänner som sover över här nu, tills gabbe kommer och när han har åkt. jag klarar inte av ensamheten mer. hjälp mig nån.


Idag var en bra dag, förutom hårkatastrofen. Det har varit jazz på morfars och det var brabra, och sen var det efterhäng hos mig med sara måns och carro. Vi spelade kort och jag och sara kunde inte komma överrens om reglerna, men det gick bra ändå. Jag gillar ikväll, jag är glad. Förutom håret. Imorgon färgar vi om det, men okej, ni får en bild på hur det ser ut, plus två outfitbilder på måns och saris:Nu skall vi sova, imorgon är det stjärnanrep. Om jag skall vara ärlig, man blir så otroligt irriterad på dem ibland, men jag träffade rolf, en av medlemmarna i teatergruppen stjärnan då, på bussen. Han var nyrakad, luktade sjukt mycket parfym och hade klätt upp sig med kostym. Han och hans vän skulle till folkparken och dansa. När han gått av tänkte jag "jag älskar dem, så himla mycket". Det är så, de är så underbara och unika allihopa. Stjärnor helt enkelt. Hjärta på dem.

Puss och gonatt (oroa er inte för mig, inte så mycket i alla fall, jag klarar mig.)

hårkatastrof

nu har jag färgat håret. och gråtit en stund. jag har aldrig känt mig så ful. det skulle bli brunt, det blev typ grått. mörkgrått. i vissa ljus har det en brun ton, men mestadels ser det grått ut. som en misslyckad svart-färgning. imorgon skall vi göra om det. ni får inga bilder förrän jag är nöjd. ikväll skall jag ha mössa på mig. jag känner mig smått deprimerad faktiskt.

världens bästa skola!

Folk tycker ju uppenbarligen att jag skall fortsätta skriva om ingenting och allting. Men tina (ingen aning om vem du är btw, har du ingen egen blogg?) undrade vart jag går i skola. Så nu tänkte jag tillägna detta inlägg till världens enligt mig bästa skola. Sturegymnasiet.

På Sturegymnasiets Teaterinstution går jag i årskurs tre. Jag har de bästa lärarna någonsin:
Margareta Ek - regissör (som nyligen fick Elsa Grave-stipendiet, hon är den person som satt upp flest Elsa Grave-pjäser i sverige) som med järnhand styr in oss i de rätta tankebanorna, regisserar oss, driver igenom alla spännande kulturhändelser i halmstad och talar om för oss att vi har för skarpa hjärnor för att ens kunna misslyckas med något,

Thomas Karlsson - teaterpedagog som lär oss yoga-ish övningar och masserar alla som har ont (mest mig och amanda)

och
Peter Bengtsson - tekniklärare/alltiallo/medverkar-alltid-på-ett-hörn/går-inte-att-sätta-stämpel-på som på ett humoristiskt vis lär oss om ljud- och ljusteknik, hjälper oss att bygga kulisser, och kommer med roliga och flummiga idéer.

Ann-Margret Lindgren - teaterpedagog bör också nämnas, även om vi inte har henne så mycket längre. En oerhört humoristisk kvinna som man alltid kan prata med om man är ledsen (som jag ju är ibland).

Sturegymnasiet ligger i Halmstad, och dit flyttade jag när jag var femton år för knappt tre år sedan. Jag lärde känna en tjej som kom från Halmstad men flyttat till min lilla ö Gotland för att gå på Filmgymnasiet där. När jag sedan skulle söka till gymnasiet och insåg att jag tvunget måste lämna ön om jag skulle kunna bli någorlunda lycklig (och tvunget ville gå teaterlinjen också) så tipsade hon mig om Sturegymnasiet i hennes gamla hemstad.

Så jag åkte dit och gjorde intagningsprov, och jag gillade det. Sen flyttade jag, liten men orädd var jag. Och det var det bästa beslutet jag någonsin tagit.

Det var historien om resan hit, en annan gång kan jag berätta om alla gånger jag gråtit och längtat efter min älskade mamma, de gånger jag haft panik över min boendesitutation, alla de gånger pengarna tagit slut för tidigt och jag inte haft råd att köpa mat, men också alla gånger mina fina vänner räddat mig. Gång på gång. Det är en solskenshistoria, min historia, men även solen skyms av moln ibland. Just nu är jag glad, men inatt skrev jag en text som inte var så glad. Den lägger jag in så småningom.

Nu börjar saris bli lite trött på mitt eviga skrivande tror jag, så jag skall slita mig, och gå och FÄRGA HÅRET!

pUSS

sista blondbilden tagen i skolan idag:

senare kommer första brunhårsbilden för denna omgång! (har ju haft det förut, youaredreaming.bilddagboken.se)


tell me oh tell me

hihi, det är faktiskt lite skoj när man inser att personer läser ens blogg. Kanske borde jag börja skriva vettiga saker istället så att folk får valuta för sin nedlagda tid? Jag kanske borde göra detta till en politisk blogg? Eller en plugg-blogg? Eller en citat-blogg? Vad tycker ni va? Haha, eller så fortsätter jag som jag gjort och skiter i vem som läser och skriver lite vad jag vill. Eller? Tell me oh tell me.

mitt hår

Det var en gång såhär fint. nu skall det bli det igen. I alla fall den färgen. Håll er här om ni vill bli först med att se nya. Kommer inom några dagar.


madeleine and torun in the tree with diamonds


nu är det bibblan som gäller, vi sitter här och är stencoola med våra likadana datorer. me like.

lejonbruden (jag bara måste dela med mig)

I skimrande bruddräkt så vit som en snö
står djurtämjarens dotter en blomstrande mö
hon tvingats att giva en främling sin hand
i morgon går färden till främmande land

Ren gästerna samlats men tid är ändå
för Selma att träffa sin trofaste vän
Och sorgsen hon gångar till lejonets bur
att taga farväl av sitt älskade djur

Hon lägger sig ner där hon förr varit van
och lindar sin arm kring dess böljande man
och skogarnas konung sin vildhet har glömt
när Selma hon smeker och viskar så ömt

Vi måste nu skiljas min bruddräkt du ser
hav tack kära vän nu vi råkas ej mer
jag tvingats att giva en främling min hand
i morgon går färden till främmande land

Du blickar så ömt du mig säkert förstår
förlåt kära vän se jag torkar en tår
men hör hur min brudgum han ropar igen
farväl nu för alltid min älskade vän

En kyss så till avsked hon lejonet ger
men mannnen vid gallret nu lejonet ser
med ens är dess saktmod och mildhet förbi
det reser sig häftigt i fullt raseri

Den väldiga svansen nu svängningen tar
och Selma står dödsblek men fattning hon har
att bedja och hota är fåfängt beslut
för dörren står djuret hon slipper ej ut

Kom hit med en bössa nu främlingen skrek
ett skott ska väl ända den blodiga lek
och dödstystnad härskar geväret han får
han laddar nu djuret hans mening förstår

Och lejonet rasar i fängslande bur
vill Selma försvara men vet icke hur
ett rytande skallar barmhärtige gud
i stycken slet lejonet främlingens brud

Och sedan det druckit den älskades blod
det lägger sig stilla med nedslaget mod
vid bleknande liket det väntar få tröst
en kula som mördande sårar dess brösten tanke bara, och ett ps

varför plåga sig? varför plåga dig? varför plåga mig? jag blir bara nervös av det.


...
PS! OBS! OBS!. Många har missuppfattat/inte läst texten ordentligt. Jag är INTE med barn. Jag jämförde väntan till skolavslutningen (läs: min frihet), med väntan på ett barn. Det är nämligen nio månader kvar tills jag tar studenten, vilket är samma tid som det tar för ett foster att utvecklas i sin moders mage, för de som inte visste det. Sedan spann jag vidare på det hela och döpte "mitt barn" till Julie (engelskt uttal för det är finast och för att det inte skall ha någon koppling till någon i denna stad), eftersom det är i juli skolavslutningen är. Förstår ni? Bra, läs då inlägget det kom som en smärre chock - jag drar söderut igen, för det är ett bra inlägg. Vissa har även trott att jag skall hoppa av skolan och dra utomlands, men det känns jävligt onödigt då den ändå snart är slut, så det skall jag INTE (hade det dock varit fallet hade jag verkligen inte snackat om nån himla skolavslutning). Denna lite smått dissiga text behöver ni inte ta åt er av om ni inte känner att ni behöver det. Puss.

happenings are our thing

Vi har nu kommit på namnet på våran happening på bibblan. Madeleine and Torun in the tree with diamonds. Låter det inte spännande? Häng här så får ni snart veta tid och plats och allt ni behöver veta!

Nu skall jag och sara till amnesty och leta byrå. PUSS

madeleine and torun in the sky with diamonds

Igår städade jag och sara min lägenhet och nu är det helt UNDERBART att vara där. T o m garderoben är en fröjd att vara i. Allt är vikt och vackert. Jag gillare. Här kommer bilder från igår och idag:inte helt klart men oerhörd förbättring mot innan

skura spisen jaa

sara ordnar bland ingredienserna

it's such a gorgeous sight to see you eat in the middle of the night

dagens tok - hade fem sekunder på mig att ta mig till skolan då min väckarklocka inte ringde imorse, therefore, inget smink, håret ser FÖRJÄVLIGT ut under mössan, men rätt bra ändå tycker jag.

madde och jag har nu arbetat hela eftermiddagen med vårat enaktsprojekt, det kommer bli AWESOME!
PLUS att vi skall göra en happening på biblioteket, i äkta 60-tals-anda.

vackert ju, utsikt från bibblan.


puss på er alla, ni är så fina <3

det kom som en smärre chock - jag drar söderut

Okej, sjukt. Jag visste det egentligen längst bak någonstans. Nu gick det upp för mig att detta är på riktigt. Jag är i chock. På ett rätt bra sätt dock (eller? menade jag det där när jag skrev det?). Men ändå, sjuka sjuka sjuka värld. Ni kanske vet vad jag menar, eller så vet ni inte det, det spelar ingen roll, poängen är att människor slutar aldrig att förvåna mig. (Jag trodde inte det om dig)


Jag vill ifrån den här staden nu, det finns inget mer att upptäcka, ingen mer att hitta. Äventyren är slut och luftslotten har gått sönder, verkligheten haglar ner under otäcka åskmuller, allt är grått och min enda ljuspunkt i denna gudsförgätna stad är mitt vackra höstlöv med rosetter i håret.

Jag måste snart dra söderut. så fort allt är klart, då sticker jag och kommer aldrig mera tillbaka. Räknar med nio månader, det är som att föda ett barn. Barnet skall heta Julie, för det är då det kommer. Vi ses om nio månader Julie!


drakar skall jag flyga som flickan på bilden

främmande djur skall jag möta

vackra sommarnattsgator skall jag vandra, kanske i paris?

och soluppgångar skall jag se

Det är inte långt kvar tills det nya äventyret börjar.

ny klänning, sara, jordgubbar och julmust

Så, nu har jag fixat. Litegranna i alla fall.det här ärr sara, hon är min bästa bästa bästa. <3

vi slog på stort och köpte jordgubbar och julmust (jag vet, det är omoraliskt, jordgubbarna är från belgien, men ni köper clementiner från israel så håll kaeft!)

jag har köpt en ny klänning (stockholms stadsmission)
jag gillar den.

puss puss

om en stund

ja, ja, om en stund kommer lite outfitbilder! GÖTT ELLER?

okej okej

Jag utlovade ett ordentligt inlägg jag vet, men det har hänt massa grejer. Negativa och positiva. Det mest negativa medför dock en positiv sak, att jag kommer till gotland v 48. Jag skall gå på en begravning på måndagen men stannar hela veckan. Och den som skall ner i jorden denna gång är min morfar. Det är hemskt, jag trodde verkligen verkligen inte att han skulle dö nu. Jag trodde åtmisntonde att han skulle leva till jul, eller våren, eller sommaren. Jag är ledsen. Det sista vi sa var ungefär "Vi ses om några veckor". Visst.

Så en tyst minut för min morfar, den bästa i hela världen:
Lennart Larsson - mattelärare och knyppelfreak, gutamålnörd och bokfantast. Stolt far av 3 och stolt morfar av... 6.

Nu skall jag tydligen gå från bibblan för de stängde visst kl fyra idag, irriterande, nu har jag två timmar att slå ihjäl fram tills kl 1800 då det är fackeltåg mot rasism, hosted by CENTERPARTIET! Haha, förra året var det ung vänster som höll i det. Detta är skoj.

Puss puss och god natt, eller nåt sånt.

PS. jobjörn, ge mig ett sånt i födelsedagspresent! :*
kommer btw på höstmötas, vi kan åka till uppsala tillsammans om du stannar på gutaland hela veckan?

kissnödig

Sitter nu på bibblan och pluggar-ish. Men jag är såååå jääääävla kissnödig! Orkar inte packa ihop alla grejer, gå och kissa och komma tillbaka en och en halv minut senare för att packa upp allt igen. Palla. Och jag vill inte lämna min tiotusenkronorsdator obevakad här liksom. Önskar jag hade en vän med mig, eller kunde lämna en klon av mig själv här sålänge så jag kunde få kissa.

Jag kanske har utlovat bilder från gotland, men jag har inet orkat ta tag i det där. Dock har jag städat upp och ändrat bakgrund på mitt skrivbord på min kära lilla macbook Njord, och det ser numera ut såhär:


hjärtaMen nu stänger de snart, och jag tänkte hinna kissa innan jag går.

Puss och gonatt vi ses imorgon (då kommer ett ordentligt inlägg!)

haha - ansiktsboken ftw

Jag har just bjudit drygt 200 pers till nyårsfest i min lägenhet. Hoppas inte alla tänker komma. Ni små olyckliga/lyckliga själar som är mina vänner men som inte har facebook är såklart också välkomna, men helst inga okända människor så blir tok glad! :*

att sätta igång

Nu MÅSTE jag sätta igång. Men att resa sig från stolen, gå in i mörkrummet, starta lamporna och fixa och trixa fram rätt ljusstyrka (på rödlamporna), sätta i proppen i vattenbadet, sätta igång kranen i vattenbadet, ta bort alla fix/framkallning/avbrytnings-vätske-lock, välja ut de bilder om skall framkallas, göra provlappar, ta tid, skölja, torka, göra om, göra rätt, det är rätt jobbigt. Saknar fortfarande Krister, det känns inte lika meningsfullt när han inte är här och säger att analogt foto är det bästa som finns, nu är dte bara jag som tycker det. Lite smått deprimerande.

min bror, han är bra.

Jag rekommenderar alla att läsa denna blogg: jobjorn.se

och det blir inte bättre av att jag har dina långkalsonger på mig

Det är fortfarande ljust ute, men det känns som kväll. Sitter och lyssnar på sigur ròs i fotosalen och bara orkar inte ta tag i mitt liv. Men skall ta mig till rökrutan och förhoppningsvis hitta någon att sällskapa med en stund, sen skall jag bege mig ner i mörkret i mörkrummet, framkalla lite bilder så jag har fint att skriva brev på. Till morfar och till Hedvig.

Hedvig hedvig hedvig, du läser inte min blogg men jag saknar dig så himla mycket! Kom hit min fina vän, jag vill sega framför teven med dig (inte för att jag har någon fungerande teve) och dricka te och gå ut och gå och fota massa och bara ha det mysigt. Kan vi inte det? Och på fredagen gå på konsert som vi brukade förr i tiden, och dansa, och låna kläder av varann (visst, det är mest jag som lånar av dig) och kramas kramas kramas och ha likadana frisyrer så folk inte kan se skillnad på oss, precis som vi brukade. JAG SAKNAR DIG!


<3

dagen som började igår

Vi sov inte. Vi gick inte och lade oss. Vi gick inte ens hem förrän en timme innan mamma och vi bestämt att vi skulle gå upp. Vi s k dygnade.

Nu sitter vi på Café String, klockan är fyra och vi har varit praktiskt taget vakna i 27 timmar. GÖTT! I en stol en meter ifrån oss sitter Johan Glans. Jag som älskar Johan Glans, han är ju sjukt härlig! Vi har med våra kändisglasögon även spanat in Sanna Bråding och ja, någon snubbe som vi verkligen verkligen känner igen men inte kommer ihåg vad han heter. Kungen eller nåt sånt tror jag det var... nej jag bara skojar, vi har inte sett kungen. Men vi känner igen snubben.

Dagen, som började igår - egentligen, började, idag, med en båtresa. Den var inte så rolig, vi sov mest, dte var sjukt mycket folk, men kul var att vi träffade på min favoritbusschaufför, som jag alltid träffar på på bussen för att han oftast kör linjen till gabbe, där, på båten. Det var skoj att se honom till vardags liksom. Båten var sjukt överfylld, brukar aldrig avra så mycket folk, bara på sommaren. Gotlänningarna har inte ens höstlov! Vad är det med folk?

Delen av dagen som var igår tillbringades på Hedbergs mest, vi skulle gå på stan och sara skulle se visby i dagsljus, men det regnade och ruskade så vi ville mest bara sitta inomhus i värme. Sen gick vi till Kränku och köpte te för tillsammans 180 kr, och sen gick vi till kollektivet och hängde en stund. Sen Hälsade vi på min morfar på sjukhuset och sen sprang vi till bussen och sen var vi på konsert, det var mysigt, det var Polar Map. Plus andra band men de är inte värda att nämnas. Sen vart det kollektivet igen och sen bar det av till jakob för fest men som mest blev tevespel. Vilket också var roligt! Sen ringde de från kollektivet och tyckte vi skulle på efterfest (klockan var då ungefär 3.00 a m), och så blev det. Vi dansade som galningar i en timme och sen gick jag, sara och gabbe efter många hejdåkramar hemåt, jag och gabbe sa hejdå efter många "sista pussen nu" och vi gick in och packade. Sen vet ni resten.

I alla fall så har vi hela dagen gått i massa secondhand-affärer, och nu är vi trötta som bara tokisara kan vara. Men om vi hittat nåt! JAAA! Jag har införskaffat mig en brun jättefin sjal med äpplen på, sara en vit med fint brunt mönster, jag har även köpt en fin grön varm mysig tunika-ish och en spetsklänning. Sara har utöver sjalen köpt ett linne, en turkos fin sak, en lila-ish kjol och en vit skjorta-ish. Här kommer lite bilder från vår två dagar långa dag:


(på café string, vi är inte så uttråkade som vi ser ut)

Nu skall jag ut och ta lite luft. Pust, massa bilder och massa text. PUSS!

RSS 2.0